lIKARÄTT – information

Likarätt ger grundläggande kunskap om likarättsfrågor till både personal, vårdnadshavare, elever och barn. Utbildningen reder ut begrepp och ger möjlighet till att fundera och diskutera. Den är framåtsyftande och får er att sätta ord på vad som redan fungerar bra hos er och vad som kan bli ännu bättre. 
  • All personal går den individuella utbildningen (egen tid)
  • Någon ansvarar för att hålla i personalmöte (gemensam del)
  • Någon ansvarar för utskick till vårdnadshavare (individuell del) och föräldramöte (gemensam del)
  • Några ansvarar för att hålla utbildningen till barn eller elever (under lektionstid)
Längst ner på denna sida finner ni de tre elevmodulerna. Inom varje modul finns bland annat lärarhandledningar samt elevhäften att arbeta utifrån tillsammans med barnen/eleverna.

Vi är glada om du som efter utbildningen svarar på utvärderingen. Du får då också möjlighet att kostnadsfritt och fraktfritt beställa pappersdiplom och upp till 50 nyckelband.

 

Individuell utbildning

Tidsåtgång ca 25-30 minuter. 

Utbildningen genomförs på mobil, läsplatta eller dator. Genomförs med fördel samtidigt som en kollega för att kunna diskutera. Utbildningen innehåller både text, bild och frågor att fundera på. 

Observera att utbildningen öppnas i ett nytt fönster

Till personalmöte

Tidsåtgång ca 30 minuter

Gemensam del som genomförs i grupp efter den individuella delen. Passar att använda på personalmöten med projektor på stor skärm.

Fördjupningsmaterial

Här finns länkar till material för dig som vill läsa mer och ett arbetsblad för kartläggning av normer i böcker, lekar, spel, mm.

Till föräldramöte

Tidsåtgång ca 30 minuter

En uppföljande diskussionsdel att använda på föräldramöte efter att vårdnadshavarna har genomfört den individuella delen. 

Filmer

Informationsfilmer om Likarätt. Svenska och somaliska.

Utvärdering

Lämna gärna feedback på materialet genom att fylla i vår utvärdering

Utbildningen till barn och elever finns i tre nivåer. Välj den nivå som passar just din grupp. 

Förbered dig genom att läsa igenom utbildningen och lärarhandledningen och skriv ut arbetsblad, elevhäften och ordlistor.

Klicka på symbolerna nedan för att komma till önskad elevmodul.