Syftet med Likarätt är att ge grundläggande kunskap om liksrättsfrågor till både vuxna och barn. Möjlighet finns att diskutera vad som redan är bra och vad som kan bli ännu bättre på just er förskola eller skola. Den individuella utbildningen nedan gäller all personal. Bestäm sedan vem eller vilka som administrerar utskick till vårdnadshavare och håller i diskussionsdelen till föräldramöte och arbetslagsmöten. Bestäm också vem eller vilka som håller undervisningen till barn och elever.

Länk till individuell utbildning Webbutbildningen genomförs på mobil, iPad eller dator. Tidsåtgång ca 25-30 minuter. Utbildningen kan med fördel göras tillsammans med en kollega för att diskutera och befästa intressanta delar. Utbildningen innehåller både text, bild och frågor och öppnas i ett nytt fönster. För personal som gått utbildningen under våren 2020 finns en länk till en utvärdering uppe till höger i menyn på denna hemsida.

För personal består utbildningen av en individuell del och en diskussionsdel som används på ett personalmöte eller arbetslagsmöte. Diskussionsdelen finns under ”Mer material” på startsidan.

För vårdnadshavare består utbildningen av en individuell del samt en diskussionsdel som används på ett föräldramöte. Titta med fördel igenom utbildningen till vårdnadshavare så att ni vet vad den innehåller. Välj mellan att skicka länken till denna hemsida alternativt direktlänken till utbildningen. Kopiera länken och skicka den via de kanaler ni vanligtvis använder.

Utbildningen till barn och elever sker på lektionstid. Utbildningen finns i tre olika nivåer. Läs mer genom att klicka på respektive utbildning. De är tillverkade i Powerpoint med tillhörande lärarhandledning, elevhäfte eller arbetsblad.